Folie pentru baloti reciclabila – RaniWrap Ecol

RaniWrap EcoL este o nouă folie de balot durabilă

RaniWrap Ecol Reciclabila

Rani Plast va lansa la începutul anului 2021 o nouă peliculă de împachetare cu baloți, care utilizează materie primă din care 30% este derivată din folie agricolă reciclată.

Lansarea pentru RaniWrap EcoL va implica toți partenerii Rani Plast și va fi disponibilă în țările nordice și în restul Europei pentru sezonul agricol în 2021.

RaniWrap EcoL , care a fost testat în Europa și a obținut rezultate excelente la teste, a fost dezvoltat ca răspuns la cererea clienților pentru produse mai durabile cu o amprentă de carbon redusă.

O caracteristică cheie a noului produs și care sprijină politica de sustenabilitate a Rani Plast este aceea că conținutul reciclat provine dintr-un proces cu buclă închisă care folosește doar folie de plastic reciclată pentru împachetarea balotului.

Învelișul vechi de balot devine nou înveliș de balot

Materie prima reciclata si ambalaje durabile

Directorul de vânzări al Rani Plast, Christer Vidjeskog , a declarat:

„ Amprenta redusă de carbon RaniWrap EcoL în comparație cu RaniWrap standard poate fi măsurată la aproximativ 20% datorită utilizării materiei prime reciclate. Învelișul de balot vechi, în esență, devine un nou balot, un prim exemplu de reciclare cu buclă închisă.

Într-o altă mișcare pentru a spori durabilitatea și a reduce amprenta de carbon RaniWrap EcoL , acesta va fi distribuit utilizând Easy Pack, cu 20 de role împachetate pe un palet fără cutii individuale. „Aceasta reprezintă o reducere cu 80% a utilizării cartonului, reducând în continuare amprenta de carbon”, a spus Christer Vidjeskog. Metoda Easy Pack reține mai multe role de folie în piese de capăt din carton robuste, ceea ce evită nevoia de ambalare individuală.

Amprenta redusă a carbonului RaniWrap EcoL în comparație cu RaniWrap standard poate fi măsurată la aproximativ 20%.

Material PCR de înaltă calitate

Inginerul de dezvoltare a produselor companiei, Sami Viitasalo , a declarat că, în ciuda faptului că RaniWrap EcoL are doar 0,025 mm grosime pentru un produs care trebuie să funcționeze într-un mediu solicitant, calitatea înaltă a materialului PCR, care se bazează pe o curățare aprofundată și o sortare și separare precisă, a rezultat într-un film care „realizează complet ceea ce își propune să facă”. În plus, Rani Plast testează toate produsele de împachetare a balotului, inclusiv RaniWrap EcoL, în propriile laboratoare și în domeniu pentru calitate.

Lansarea RaniWrap EcoL completează apartenența companiei la grupul de materiale plastice agricole (APE), care își propune să stabilească scheme naționale de colectare a materialelor plastice agricole uzate în mai multe țări.

Aceste scheme sunt esențiale în furnizarea foliei de balot uzate pentru reciclare în pelete de plastic reciclate post-consum (PCR) utilizate pentru fabricarea RaniWrap EcoL.

Detalii Folie pentru baloti Reciclabila

Beneficii cheie

  • Folie de balot de înaltă calitate conținând 30% materie primă reciclată
  • A fost supus unor ample încercări pe teren în întreaga Europă
  • Materialul reciclat provine dintr-un proces cu buclă închisă
  • Amprenta de carbon redusă cu 20% comparativ cu folia tradițională de balot
  • Disponibil în Easy Pack – 20 de role pe un palet fără cutii individuale
  • Conține cu 80% mai puțin material de ambalare din carton