Noi dezvoltări în ambalarea cu hârtie

Se preconizează că piața ambalajelor de hârtie va crește la un CAGR de aproximativ 4,5% 2020-2026, potrivit unui raport din decembrie 2020 .  Un alt raport plasează o creștere de doar 3,9% pentru perioada de prognoză 2021-2026 și notează beneficiile atemporale, dar în timp util, pentru ambalatori: „creșterea conștiinței consumatorilor în ceea ce privește ambalarea durabilă, precum și reglementările stricte impuse de diferite agenții de protecție a mediului, sunt factori care conduc piața. ”

Citind între rânduri, reacția generală împotriva ambalajelor din plastic de unică folosință pare să fie in câștigul ambalajelor din hârtie, deoarece interesul reînnoit pentru materialul sustenabil încercat oferă un flux continuu de noi inovații, opțiuni și știri centrate pe resursele regenerabile din lemn și materiale conexe.

De la perne de hârtie umplute cu aer până la tăvi din fibră de lemn cu microunde la o nouă piață pentru sticlele de hârtie, aceste 10 dezvoltări apar în următoarea galerie de diapozitive care începe cu o aplicație surprinzătoare: o folie întinsă pentru încărcări de paleți.

Exemplu de Masina de Ambalat cu hartie

BVM Papertec este o mașină de ambalat cu hârtie pentru comerț electronic.

Masina de ambalat cu  hârtie produce în dimensiuni variabile, potrivindu-se exact pe dimensiunile produselor alimentate aleatoriu. Produsul intră în perdeaua de hârtie, apoi un sistem de prindere trage hârtia în fața produsului. Hârtia este lipită apoi în direcție transversală, cusătura transversală va fi închisă și hârtia va fi tăiată. Produsul este acum înfășurat într-un manșon de hârtie și va fi transportat la următoarea unitate de pliere laterală. Hârtia laterală proiectată va fi pliată la stânga și la dreapta până când dimensiunea ambalajului se potrivește exact cu dimensiunile produsului. Apoi, pliantele laterale vor fi, de asemenea, lipite și închise. O bandă resigilabilă poate fi adăugată automat la ambalaj, astfel încât pachetul de hârtie să poată fi reutilizat de clienți pentru returnarea mărfii În aparat poate fi integrată o etichetă (împreună cu un scaner pentru avizul de livrare) pentru a imprima și aplica o etichetă de expediere pe ambalajul hârtiei. Materialul de ambalare este o hârtie kraft neacoperită, cu rezistență umedă, de aprox. 90 gr / m². (nu există acoperire PE pe hârtie, hârtia kraft este un mono-material reciclabil) În acest moment specificăm dimensiunile produsului cu lungime x latime aprox. 350 x 350 mm și o înălțime de aprox. 1- 150 mm. Capacitatea de ambalare pe care o specificăm în acest moment cu aprox. 600 pachete / oră cu lățimi de ambalare produse la întâmplare. Obiectivul este de a realiza 600-1000 pachete / oră. 

Exemple de noi ambalaje pe baza de hartie​