Cum poți să reduci costurile cu înfolierea paleților?

Cum să reduceți eficient costurile cu folia stretch

Probabil v-ați întrebat cât costă și cum poți să reduci costurile cu înfolierea paleților, de exemplu. Există multe modalități de a crește profitul afacerii dumneavoastră, iar una dintre cele mai eficiente metode este reducerea costurilor cu consumabilele. Reducerea deșeurilor și optimizarea utilizării consumabilelor pot elimina costurile inutile și pot asigura că alegerile privind materialele și procedurile dumneavoastră sunt cât se poate de eficiente. Reducerea costurilor consumabilelor presupune mult mai mult decât simpla achiziție inteligentă de folie stretch. Trebuie căutate și găsite soluții tehnologice de ambalare, rentabile și care să îmbunătățească utilizarea foliei stretch pe parcursul întregului flux de lucru.

Costul cu folia stretch este unul dintre cele mai mari costuri cu consumabilele din depozitele logistice. Din fericire, practicile inteligente, mașinile de înfoliat performante și o tehnologie inovatoare de ambalare vă pot maximiza rentabilitatea și pot reduce deșeurile rezultate din înfolierea paleților. Descoperiți în informațiile de mai jos cum să reduceți eficient costurile cu folia stretch și să îmbunătățiți productivitatea.

folie extensibilă durabilă pentru paleți valuepack.ro
Protecție eficientă cu folia noastră stretch industrială

Consecințele deșeurilor de folie stretch - risipă, rebuturi, procese nesustenabile

Este esențial să reduceți risipa și să controlați costurile cu folia stretch. Înfolierea ineficientă, greșită sau inconsecventă duce la deteriorarea produselor în timpul transportului și la pierderi.  Optimizarea consumului de folie stretch vă permite să cheltuiți mai puțin economisind bani și eliberând bugetul dumneavoastră pentru alte investiții.

Dar costul nu este singurul motiv pentru a acorda atenție deșeurilor de folie stretch. Sustenabilitatea este un alt motiv. Reducerea deșeurilor și creșterea eficienței materialelor, în special a materialelor nedegradabile, cum ar fi folia din plastic, ajută la îmbunătățirea amprentei de carbon a firmei. Practicile durabile au acum avantajul suplimentar de a fi un excelent argument de vânzare. Din ce în ce mai mulți consumatori doresc să cumpere sau să lucreze cu companii care acordă prioritate sustenabilității.

Nu în ultimul rând, alegerea corectă a proprietăților foliei stretch ajută la reducerea deșeurilor. A profita la maximum de caracteristicile foliei stretch înseamnă a reduce risipa, maximizând simultan eficacitatea. Rezultatele: produse sigure, livrare fiabilă și procese mai rentabile.

Maximizați consumabilul alegând o folie stretch cu pre-întindere

Cu cât întindeți mai mult folia stretch, cu atât scad costurile. Foliile stretch sunt concepute pentru a se extinde fără a sacrifica rezistența sau integritatea, permițându-vă să înfoliați paleții strâns și în siguranță.

Înfolierea manuală poate să ofere o pre-întindere maximă de doar 60% până la 80%. Investiția în folii automate oferă mult mai mult consumabil pentru același cost. O tehnologie de ambalare corect aleasă poate pre-întinde folia cu 200% până la 400%. Pre-întinderea crește cantitatea de consumabile pe care o aveți la dispoziție, permițându-vă să creați paleți înfoliați mai sigur pentru mai puțini bani.

Alege inteligent mașina de înfoliat paleți

La fel ca la majoritatea segmentelor fluxului de lucru, echipamentul potrivit pentru procesul de ambalare vă poate îmbunătăți practicile și poate oferi o mai mare eficiență și productivitate. Dacă ambalați mai mult de 10 paleți pe zi, logistica dumneavoastră ar putea lua în calcul ambalarea cu folie stretch automată sau semi-automată. Infolierea manuală a paleților consumă atât timp, cât și forță de muncă. Prin trecerea de la manual la lucrul cu echipamente, realizați ambalarea paleților mai repede și mai sigur, eliberând simultan angajații, distribuindu-i către alte sarcini.

Luați o decizie calculată cu privire la folosirea echipamentelor de ambalare. Scopul echipamentului de înfoliat automat sau semi-automat este de a oferi rezultate rapide, sigure și consecvente pentru livrări. Echipamentele pot întinde mai repede și mai mult folia stretch pentru a maximiza rentabilitatea materialelor dumneavoastră. În plus, mașinile de înfoliat cu folie stretch creează o ambalare consistentă, mai puternică și mai sigură și, prin urmare, reduc deteriorarea produselor, economisind mai mulți bani pe termen lung.

Optimizați forța aplicată de folia stretch pe palet

Forța ce ține încărcătura laolaltă pentru un transport sigur este rezultatul forței aplicate de folia stretch înmulțită cu straturile de folie. Mai multe straturi de folie și o înfoliere mai strânsă duc la o forță ambalare mai mare.

Dar și o folie stretch cu parametri de elasticitate mai buni  creează paleți stabili care circulă în siguranță prin lanțul logistic. Secretul este să faceți înfolierea atât fiabilă cât și rentabilă. Adăugarea mai multor straturi de folie crește costul, așa că este o practică bună să creșteți mai întâi forța aplicată de folie. O forță de înfoliere mai puternică oferă mai multă siguranță cu mai puțin material.

Automatizarea este cheia eficientizării

După cum am menționat mai sus, înfolierea manuală a paleților este o practică mult prea lentă și inconsecventă, ce nu poate expoata întregul potențial al foliei stretch. Mașinile automate de înfoliat vă ajută să nu pierdeți bani din costurile cu consumabilele, prin maximizarea valorii foliei stretch. Folia complet întinsă, înfolierea mai rapidă și consecventă și alegerea unei folii stretch suficient de elastice permite înfolierea cu succes a mai multor paleți, în mai puțin timp decât ar putea realiza manual orice lucrător.

Înfoliere automată sau semi-automată

Există atât mașini de înfoliat automate, cât și semi-automate. Fiecare soluție are beneficiile sale, dar trebuie să o alegeți pe cea potrivită pentru procesul dumneavoastră. Mașinile de înfoliat semi-automate — cum ar fi cele cu platou rotativ sau cu braț rotativ — necesită intervenții umane și supraveghere. De exemplu, lucrătorii trebuie să pornească fizic mașinile, să aleagă ciclul specific de înfoliere și să atașeze folia la palet. Sistemele complet automatizate sunt ideale pentru procesele solicitante, rapide și cu volum mare de paleți.

Atât înfolierea automată, cât și cea semi-automată accelerează fluxul de lucru, măresc stabilitatea paleților și eliberează forța de muncă, astfel încât angajații să se poată distribui pe sarcini mai calificate. În plus, ambele tipuri de mașini de înfoliat maximizează eficiența foliei stretch și reduc costurile cu consumabilele.

Cere un test de folie de la IHOPE REAL

La ce ar trebui să fiți atent pentru a optimiza utilizarea foliei stretch:

 • Se poate crește procentual pre-întinderea foliei stretch?
 • Se poate alege o folie cu proprietate de elongație mai mare?
 • Se poate scădea numărul de straturi de înfoliere?
 • Se poate scădea gradul de suprapunere a straturilor de folie stretch?
 • Se poate scădea grosimea foliei stretch?

 

Alegerea corectă a tipului de folie potrivit atât cu produsul de ambalat, cu mașina de înfoliat aleasă și cu procesul de ambalare se poate dovedi dificilă. De aceea am gândit un serviciu de testare pentru folia stretch ce are ca obiectiv recomandarea unei folii optime. În plus, datorită testării putem oferi cu încredere aceste garanții și beneficii:

 • Termen de livrare garantat pentru tipul de folie ales de client în urma testelor
 •  Stoc de folie la depozitul din Ploiești pentru clienții cu un consum lunar minim
 •  Garantarea consumului de folie pe paletul ambalat
 •  Garantarea unui cost fix de ambalare/palet, exprimat în euro, pentru o perioadă de 3 luni
 •  Timp de intervenție garantat pentru depanarea utilajului
 •  Facturarea consumului în metri liniari, ceea ce permite monitorizarea eficientă a consumului