Inovații în producția foliilor stretch

Mima Films - Belgia

Foliile industriale se adaptează ca să devină sustenabile

Furnizorul nostru de folii industriale, Mima Films, inovează: rezultatul, o folie stretch produsă cu 25% material reciclat.

O medie de 40.000 de tone de folie stretch este folosită ca material de ambalare doar în Belgia în fiecare an. Mima Films a reușit să producă o folie extensibilă la scară industrială care conține 25% material reciclat și care îndeplinește aceleași cerințe de calitate ca și foliile comparabile bazate pe  materii prime virgine.

Foliile extensibile premium sunt un material de ambalare deosebit de eficient pentru că realizarea lor este specială. Utilizarea materialului reciclat în procesul de fabricație este o provocare tehnică, deoarece compoziția unor astfel de folii este foarte complexă, multistrat, cu straturi foarte subțiri.

Utilizatorii caută folii stretch produse sustenabil

Cel mai mare obstacol este grosimea foarte mică a materialului. Foliile extensibile sunt deosebit de subțiri, în medie de 20 de microni sau  miimi de milimetru. Aceasta înseamnă că orice contaminanți din materialul reciclat pot fi observați și simțiți rapid.

Mima Films, un producător de materiale plastice din Belgia, a reușit să producă o folie de 23 de microni, la scară industrială, cu proprietatea de elongație de 250% și care conține 25% plastic reciclat.

Testele inițiale au arătat că această folie stretch îndeplinește aceleași cerințe de înaltă calitate ca și folia produsă fără materiale reciclate. Producători importanți precum Colruyt și Reynaers Aluminium testează materialul, în timp ce alții precum FNAC și Vandenborre s-au arătat interesați.

Sustenabilitatea prin inovație aduce roade

Inovația de produs este cheia pentru gama de produse Mima Films și una dintre ambițiile mărcii este să reducă costurile în industrie și să favorizeze dezvoltarea de noi folii mai economice și mai eficiente. Una dintre aceste provocări legate de mediu a dus la crearea de role de folie fără miez, inovație premiată care conduce la reducerea deșeurilor, a amprentei de carbon și a amprentei consumului de apă a clienților finali.