Cât costă o presă de balotat deșeuri de carton sau plastic

O presă de balotat deșeuri de carton sau plastic reprezintă o investiție importantă pentru compania dvs., oferind numeroase avantaje în ceea ce privește economiile de costuri și protecția mediului. Prețul inițial al unei prese noi verticale de balotat deșeuri de carton variază între 4.000 și 23.000 de euro. Un model nou de presă orizontală începe de la 50.000 de euro. Costurile pot varia în funcție de nevoile organizației și specificațiile presei de balotat.

Însă costul asociat unei prese de balotat deșeuri de carton trebuie să includă întotdeauna și costurile de operare, care pot varia semnificativ în funcție de presă și de intensitatea utilizării acesteia în depozitul utilizatorului final.

Pentru a oferi un răspuns cuprinzător cu privire la costul total al unei prese de balotat deșeuri de carton, vom împărți răspunsul în două secțiuni.

Prețurile echipamentelor noi și second hand, comparate în funcție de dimensiunea presei

APV500 masina de reciclat

În lista de mai jos puteți compara prețurile aproximative pentru o presă nouă și prețurile pentru o presă verticală second hand:

 • Presă verticală mică:
  • Cost presă nouă: de la 4.000 de euro
  • Cost presă second hand: de la 1.500 de euro
 • Presă verticală medie:
  • Cost presă nouă: 15.000 de euro
  • Cost presă second hand: de la 4.500 de euro
 • Presă verticală mare:
  • Cost presă nouă: 23.000 de euro
  • Cost presă second hand: de la 7.000 de euro
Prețurile nu includ TVA, serviciile de instalare, training, mentenanță și alte costuri de operare.

Costurile de operare și întreținere la o presă de balotat

Costurile de operare includ întreținerea, materialul de legare, consumul de energie și personalul necesar.

Întreținere

Presa de reciclare va necesita întreținere anuală pentru a reduce eventualele defecțiuni și a asigura funcționarea corectă a mașinii. Recomandăm întotdeauna încheierea unui contract de service cu producătorul sau furnizorul atunci când achiziționați sau închiriați o presă de balotat. Producătorul va avea întotdeauna piesele de schimb potrivite în stoc atunci când o componentă a presei se defectează, ceea ce reduce timpul în care presa este nefuncțională. Costul depinde de dimensiunea și vârsta presei și variază în funcție de producător. Firma noastră, IHOPE REAL asigură toate serviciile necesare la echipamentele pe care le furnizează: instalare, training, service, mentenanță.

Materialul de legare a baloților

Acesta trebuie să fie un material rezistent care să contracareze forța exercitată asupra baloților. Există trei opțiuni pentru legarea baloților:

  • Bandă din poliester, cu un cost de aproximativ 0,03 – 0,05 euro pe metru
  • Sârmă de fier, cu un cost de aproximativ 0,07 – 0,12 euro pe metru
  • Sârmă de legare cu buclă (2,5 mm), cu un cost de aproximativ 0,06 – 0,12 euro pe metru 

*Prețurile sunt orientative și se bazează pe date de la diverși furnizori din perioada 2015 – 2022.

Prețurile acestor materiale de legare pentru presele de balotat fluctuează în funcție de prețurile pieței materiilor prime.

Costurile cu personalul

Este necesar un personal instruit pentru a opera mașina. În cazul unei prese verticale sau a unei prese orizontale cu ușă închisă, timpul necesar pentru munca manuală pentru un balot este mai mare decât în cazul unei prese orizontale cu legare automată. Totuși, toate tipurile de mașini de reciclare vor necesita un operator sau mai mulți, care să monitorizeze procesul de balotare, să alimenteze mașina cu materiale reciclabile și să lege sau să degajeze baloții după ce aceștia au fost comprimați în canalul sau camera de balotare.

Costul cu energia

În cele din urmă, consumul de energie necesar pentru alimentarea mașinii. Costul acestuia depinde de prețul curent al energiei, de intensitatea de utilizare a presei de reciclare și de tipul acesteia.

La finalul articolului, încurajăm cititorii să evalueze nevoile și cerințele companiei lor înainte de a achiziționa o presă de balotat deșeuri de carton sau plastic. Este important să ia în considerare nu doar costul inițial al presei, ci și costurile de operare și întreținere pe termen lung. O presă de calitate, însoțită de un contract de service și o utilizare eficientă, poate aduce beneficii semnificative în reducerea costurilor și protejarea mediului înconjurător.

De ce să alegi o presă nouă și nu una second hand

Atunci când vine vorba de alegerea între o presă de balotat deșeuri de carton sau plastic nouă sau una second hand, există mai multe motive pentru a opta pentru o presă nouă. Iată câteva argumente pentru alegerea unei prese noi:

 1. Fiabilitate și durabilitate: O presă nouă beneficiază de tehnologie și materiale moderne, oferind o mai mare fiabilitate și durabilitate în comparație cu o presă second-hand. Componentele și piesele de schimb sunt noi și de înaltă calitate, ceea ce reduce riscul de defecțiuni și necesitatea reparațiilor frecvente.
 2. Garanție și asistență tehnică: O presă nouă vine de obicei cu o garanție oferită de producător. Aceasta oferă un nivel de protecție împotriva eventualelor probleme sau defecte care pot apărea în primele luni sau ani de utilizare. În plus, producătorul poate oferi asistență tehnică și servicii de întreținere pentru a vă asigura că presa funcționează în mod optim.
 3. Eficiență energetică și tehnologie avansată: Presele noi sunt proiectate pentru a fi mai eficiente energetic și pot utiliza tehnologii avansate care optimizează procesul de balotare. Aceasta poate duce la economii semnificative de costuri pe termen lung prin reducerea consumului de energie și optimizarea utilizării materialelor de legare.
 4. Conformitate cu standardele de siguranță și mediu: Noile prese de balotat sunt construite în conformitate cu cele mai recente standarde de siguranță și mediu. Acestea pot avea caracteristici suplimentare de siguranță și protecție pentru operatori, precum și sisteme de control al poluării și eficientizare a procesului de reciclare.
 5. Personalizare și adaptabilitate: O presă nouă poate fi adaptată la nevoile specifice ale companiei dvs. Aveți posibilitatea de a alege dimensiunea, capacitățile și caracteristicile potrivite pentru volumul și tipul de deșeuri pe care doriți să le balotați. Aceasta vă permite să obțineți o soluție personalizată și eficientă pentru operațiunile dvs.
 6. Valoarea pe termen lung: Deși o presă nouă poate implica un cost inițial mai mare, aceasta poate oferi o valoare pe termen lung mai mare în comparație cu o presă second-hand. Durabilitatea, eficiența și tehnologia avansată pot contribui la economii de costuri și creșterea eficienței operaționale în timp.

În concluzie, alegerea unei prese de balotat deșeuri de carton sau plastic noi aduce numeroase avantaje în termeni de fiabilitate, garanție, eficiență energetică și adaptabilitate. Aceste aspecte, împreună cu conformitatea cu standardele de siguranță și mediu, fac ca o presă nouă să fie o opțiune preferabilă pentru companii care doresc să își optimizeze operațiunile de reciclare și să obțină beneficii pe termen lung.