De ce ambalajele din plastic sunt alegerea ecologică?

Aleksi Hauhtonen, CEO în vârstă de 38 de ani al Kannuksen Kauppapuutarha, trăiește o viață antreprenorială interesantă și ocupată. În fiecare an, afacerea de familie produce mai mult de un milion de kilograme de castraveți și jumătate de milion de salate în serele sale de 8.500 metri pătrați.

Ritmul alert resimțit de noi în ultimii câțiva ani într-un mod contrastant ne îndemnă să ne întoarcem atenția către producători locali, cu produse cât mai ecologice și benefice pentru organism. Acest aspect ridică o provocare în rândul industriei de ambalare.

Astfel că, în următoarele rânduri vom relata esența soluției dilemei de mai sus. Soluția fiind folosirea foliei de ambalare ușoare Bag and Food  sau Shrink are rolul de a extinde semnificativ durata de valabilitate a produselor precum castraveții. Mai mult decât atât, reduce deșeurile care sunt mai dăunătoare din punct de vedere ecologic decât plasticul în sine. Acest aspect este datorat performanței materialului ți reciclabilității acestuia în proporție de 100%.

,,Este important pentru noi ca tipărirea pe folia de ambalare să fie la cel mai înalt standard, ca materialul de ambalare să fie compatibil cu echipamentele noastre, să aibă o calitate uniformă și să fie cât mai acceptabil din punct de vedere ecologic”, spune Aleksi.

Folia de plastic folosită pentru ambalarea castraveților a devenit mult mai subțire folosind cu 40% mai puțin plastic decât acum un deceniu. Astăzi, Rani Plast este principalul furnizor de ambalaje din plastic pentru castraveți Kannuksen Kauppapuutarha, oferind clienților o soluție rentabilă.

,,Pentru noi este important ca tipărirea pe pelicula de ambalare să fie la cel mai înalt standard, ca materialul de ambalare să fie compatibil cu echipamentele noastre, să aibă o calitate uniformă și să fie cât mai acceptabil din punct de vedere ecologic.

Aleksi Hauhtonen

„ RaniShrink Food (Valabilă pe Valuepack.ro) este foarte subțire (15µm), făcându-l cel mai ușor plastic vreodată”, spune Aleksi. „Faptul că este mai subțire și mai ușoară are ca rezultat un preț mai competitiv. Plasticul este vândut la kilogram, deci cu cât folosim mai puțin pentru ambalare, cu atât afacerea este mai profitabilă. Ne place, de asemenea, calitatea stabilă a RaniShrink Food ”, spune el.

 

Războiul împotriva deșeurilor

UE produce în fiecare an aproximativ 88 de milioane de tone de deșeuri alimentare, ceea ce reprezintă o problemă majoră din punct de vedere economic și ecologic. Deși mulți consideră că plasticul utilizat în ambalaje este cea mai mare problemă de mediu, cercetările spun o altă poveste, așa cum arată această postare:

 „O creștere a deșeurilor de castraveți chiar și de la unu la două procente este mai dăunătoare mediului decât producția de plastic. Deci, cel mai important lucru este să mențineți produsul proaspăt până la consum. De exemplu, folia de plastic dublează sau triplează termenul de valabilitate al unui castravete. ” (Sursa: Asociația finlandeză a producătorilor de sere )

 

Aleksi spune: „Produsele noastre sunt proaspete când ajung la client. Nu producem deșeuri. De exemplu, multe restaurante sunt încântate să folosească castraveți de clasa a doua cu o curbă, deoarece pot fi folosiți în salate. Drept urmare, suntem practic o companie cu zero deșeuri. La rândul său, acest lucru minimizează deșeurile pentru magazine și alte puncte de vânzare pe care le furnizăm. ”

,,Folia de plastic dublează sau triplează durata de valabilitate a unui castravete.

Asociația finlandeză a producătorilor de sere”

Potrivire perfectă cu ValuePack.ro

Părinții lui Aleksi au fondat Kannuksen Kauppapuutarha în 1977. Afacerile lor s-au bazat întotdeauna pe o calitate ridicată și pe o muncă asiduă. Aprecierea crescută și cererea de alimente locale au coincis cu aderarea și cumpărarea de către Aleksi a pachetului majoritar de acțiuni în companie în 2010.

În urmă cu câțiva ani, Kannuksen Kauppapuutarha căuta un furnizor de folie de ambalaj din plastic securizat și sigur. În industria alimentară, în special în sectorul legumelor, fiabilitatea livrării este vitală. De ce? Răspunsul este unul simplu, deoarece ciclul de viață al produsului este scurt. Pentru Aleksi este important ca baza cooperării să fie încrederea.

 „În opinia mea, încrederea generală și o relație deschisă formează o bază foarte puternică pentru parteneriate. Prețul este important, dar nu este singurul factor. Fiabilitatea și calitatea livrării trebuie să existe și ele, iar îngrijirea clientului este extrem de importantă ”, insistă Aleksi.

,,Apreciez Rani (Valuepack in Romania) pentru că sunt interesați de clienții lor, sunt orientați spre client, iar raportul preț-calitate al produselor lor este optim.

Aleksi Hauhtonen

Producția locală de alimente are un viitor strălucit

În Finlanda, cererea de alimente locale continuă să crească și de la începutul crizei COVID a devenit clar că produsele produse la nivel local sunt din ce în ce mai apreciate.

„Sunt un consumator major de produse interne și îmi place să produc alimente locale pentru consumatori. Punem întotdeauna calitatea pe primul loc. Ne concentrăm pe realizarea de produse excelente, de calitate superioară. Asta contează foarte mult în ceea ce facem. ” Aleksi, încheie cu un zâmbet pe buze.