Un balot la fiecare 4 minute – noua presă de balotat cu canal APK-ES

Reciclarea necesită un sistem. Studiul de caz prezintă o presă de balotat cu canal recent pusă în funcțiune de către Austropressen. Ea asigură o logistică eficientă și economică de eliminare a deșeurilor la centrul de gestionare a deșeurilor de la Zellinger GmbH.

Companiile de succes din sectorul managementului și al eliminării deșeurilor se bazează cel mai mult pe inovație și pe soluții tehnice individuale. Acest lucru îi asigură că îndeplinesc perfect cerințele pe care le impune acest important sector industrial, reciclarea, atât în zonele municipale, cât și în cele comerciale.

Baloți stivuibili, eficient transportabili, cu o anumită dimensiune și greutate pentru o încărcarea optimă a camioanelor, presarea unor tipuri diferite de deșeuri, economii la energie și la sârma de legare. Aceste cerințe le-a avut compania Zellinger GmbH din Herzogsdorf / Austria Superioară, când și-a început cooperarea cu Austropressen-Roither Maschinenbau GmbH.

Peter Zellinger și Jürgen Humer au rezumat cerințele Zellinger GmbH, una dintre companiile de top în managementul și eliminarea deșeurilor din Austria Superioară, după cum urmează:

 „Am căutat o presă care să poată fi adaptată perfect la situația noastră de procesare a deșeurilor și care să obțină rezultate excelente  în ceea ce privește eficiența energetică și costul de consumabile.”

Zellinger operează un centru de management al deșeurilor în care sunt utilizate diferite sisteme, cum ar fi un sistem de separare a deșeurilor comerciale și a lemnului sau un sistem de sortare a deșeurilor din plastic. După procesare, aceste deșeuri sunt presate în baloți transportabili, în funcție de material (de la carton la sticle PET, folii, cutii și până la bări de protecție auto din plastic) ce sunt livrați apoi la diferiți procesatori de reciclare sau eliminare.

Cei doi au realizat un plan detaliat de măsuri și un proiect pentru a realiza acești baloți specifici, transportabili, conform cerințelor diferitelor materiale și beneficiari.

După un timp de dezvoltare și producție de câteva luni, presa de balotat cu canal, complet automată APK-ES80-1700 și-a început activitatea cu succes la centrul de gestionare a deșeurilor Zellinger.

presa pentru balotat carton

O presă de balotat cu canal, automată, cu multe avantaje

Inginerul Franz Roither și echipa sa de la Austropressen au ales să propună clientului să instaleze presa de balotat cu canal APK-ES80-1700. Aceasta nu numai că îndeplinește toate cerințele, dar oferă și unele avantaje decisive: multă putere, consum redus de energie și consumabile, precizie și fiabilitate.

Iată parametrii impresionanți pentru această presă de balotat canal: forță de presare: 800 kN, presiune specifică: 99 N/cm², dimensiuni ale baloților: 720 x 1100 x 400-2000 mm, lungime canal: 4000 mm, volum de încărcare: 1,80 m³, putere: 2 × 45 kW, eficiență teoretică: 540 m³/h.

Eficiență energetică

Aceasta este asigurată de două pompe hidraulice separate și de un sistem de control special pentru presa de balotat cu canal APK.

La cantități mici de umplere – de până la 180 m³/h – funcționează o singură pompă hidraulică. Dacă alimentarea cu deșeuri crește până la 360 m³/h, un senzor optic suplimentar reacţionează și a doua pompă se activează automat. Această comutare inteligentă înseamnă că întreaga putere este apelată numai dacă este necesar, ceea ce are ca rezultat o economie de energie de până la 40% (comparativ cu o presă normală de 2 x 45 kW).

Aparatul oferă siguranță maximă în timpul functionării dar și în timpul întreținerii cu noul sistem integrat de chei de siguranță de transfer. Ușile de întreținere și service sunt monitorizate mecanic și asigurate eficient prin transferul cheii.

Mecanismul de legare cu sârmă, complet automat, pentru baloți cu o greutate maximă de până la 600 kg, asigură atât fiabilitatea dorită, cât și utilizarea optimizată a materialului. Unitatea de legare Drillfix funcționează la cel mai înalt nivel și garantează legarea precisă a baloților puternic comprimați. Alimentarea sârmei în partea de sus și de jos reprezintă o îmbunătățire decisivă a calității și este folosită pentru a obține spațiu liber automat pentru fantele de legare. În caz de umplere excesivă, dispozitivul de presare liberă presează materialul în surplus departe de muchia de tăiere și astfel permite presei să funcționeze în mod fiabil, fără defecțiuni.

Reglarea canalului poate fi ajustată direct pe afișaj pentru diferite materiale, pentru a produce o calitate optimă a balotului. Alte caracteristici incluse în presa de balotat canal APK-ES80-1700: are un canal de presare lung, pentru o compresie mai mare și un sistem de legare eficient, care economisește până la 1 m de sârmă per balot.

presa pentru balotat carton

Caracteristicile baloților la presa de balotat cu canal APK-ES

Astfel, de exemplu, aproximativ 15 baloți de carton (cu dimensiunea balotului de 1,10 x 0,75 x 1,80 m) pot fi produși pe oră cu această presă de balotat canal automat cu greutatea balotului de aproximativ 850 kg. Acest lucru are ca rezultat o rată de producție de aproximativ 13.000 kg/oră sau un balot complet la fiecare 4 minute.

Această presă poate fi folosită și pentru procesarea foarte eficientă a sticlelor PET. Greutatea balotului este de aproximativ 260 kg pentru sticlele neperforate fără capac (creând o dimensiune a balotului de 1,10 x 0,75 x 0,80 m). Pentru sticlele PET perforate (cu dimensiunea balotului de 1,10 x 0,75 x 1,00 m) greutatea balotului este de aproximativ 350 kg. Lădițele de fructe din lemn pot fi, de asemenea, presate rapid în baloți (dimensiuni baloți de 1,10 x 0,75 x 1,20 m). Greutatea balotului aici este de aproximativ 320 kg.

Calitate certificată global, echipament fabricat în Austria, puternic și pe care să te bazezi. Austropressen își continuă istoria de succes într-un sector care devine din ce în ce mai important atât economic, cât și social.

presa pentru balotat carton