Blocuri și panouri de BCA: sub același acoperiș, 2 linii de producție

Experții WKB Systems au combinat două procese de producție diferite într-o singură fabrică, pentru a asigura producția complet automatizată de blocuri de BCA și panouri izolatoare din BCA într-un mod eficient.

Acest concept de instalație complet nou a fost dezvoltat pentru unul dintre cei mai mari producători de beton celular autoclavizat din Turcia, Türk Ytong Sanayi A.S.

Scopul proiectului a fost livrarea, supervizarea montajului și instalării și comisionarea fabricii la cheie. Noua fabrică are capacitatea de 1.400 m³ de BCA pe zi și trebuie să satisfacă o cerere în creștere pentru blocuri și panouri izolatoare din BCA în Turcia și țările vecine.  

Provocările proiectului

Intrarea cărucioarelor de transport în secțiunea de separare

Una dintre provocările acestui proiect pentru experții WKB Systems a fost să combine două procese de producție, de obicei independente, de blocuri de BCA și respectiv, de panouri izolatoare. Aici trebuia acordată atenție diferitelor caracteristici și dimensiuni ale produselor.

Sensibilitatea în timpul manipulării panourilor izolatoare (cu densitate 100 kg/m³) nu trebuia în niciun caz afectată prin combinarea proceselor. 

Suplimentar, o altă cerință a fabricii a fost producția de blocuri de BCA cu grosimi de la 50 la 400 mm, cu lungimi variabile de 500 până la 625 mm în același timp.

Mai mult, trebuia să se țină cont și de dimensiunile individuale ale paleților pentru ambalare și expediere.

Mașina de separare a panourilor și blocurilor de BCA

Soluția: un nou concept de fabrică la cheie

După analiza tuturor specificațiilor proiectului, specialiștii WKB Systems au dezvoltat un concept complet nou – fabrică de BCA ce include și facilitatea de producție a panourilor izolatoare din BCA. Astfel, o fabrică clasică de BCA a fost extinsă cu o linie inovativă de producție de panouri de beton celular autoclavizat, un produs care se bucură de o cotă de piață în continuă creștere.

Acordând atenție varietății dimensiunilor produselor și variațiilor în densitatea acestora experții WKB Systems au optat pentru o linie de producție complet automatizată.

Conceptul personalizat de care vorbim s-a bazat pe un design modular al instalației. Acest lucru permite producătorului să producă blocuri de BCA dar și panouri izolatoare într-un mod foarte flexibil și în conformitate cu nevoile actuale ale pieţei. Prin designul modular a fost posibil să se reducă semnificativ cerințele de spațiu, dimensiunea spaţiilor de producţie şi timpul necesar pentru construcția fabricii.

Panouri izolatoare de BCA înainte de autoclavizare

Tehnologia WKB asigură eficiența procesului de producție

Datorită utilizării mașinii GSM, precum și automatizării complete a liniei de producție au fost realizate o creștere semnificativă a randamentul instalației dar și eficiența energetică. Costurile de operare ale fabricii au fost reduse în mod demonstrabil și timpii de instalare au fost optimizați. 

Potrivit experților WKB Systems, managementul cuprinzător al resurselor este de mare importanță pentru un proces de producție eficient. De aceea toate instalațiile WKB Systems sunt proiectate pentru a garanta o utilizare eficientă, ecologică și fără deșeuri de producție.