Presă de 1350kN forță pentru marii generatori sau procesatori de deșeuri

Analiza echipamentului: Presă de balotat cu canal – APK-ES120

Protecția mediului și a climei prin eliminarea eficientă a tuturor tipurilor de deșeuri

Presa de balotat analizată în acest articol este dedicată firmelor cu experiență în eliminarea deșeurilor care doresc să devină un partener inovator în lanțul de valoare al procesării deșeurilor, pentru companii și municipalități. Cu soluții de eliminare orientate spre viitor pentru protecția mediului și a climei, IHOPE REAL contribuie la utilizarea responsabilă a tuturor resurselor, de la analiza și planificarea tuturor proceselor până la livrarea echipamentelor și servicii post-vânzare.

Scopul proiectului: diversitate de deșeuri, consolidare, prelucrare

Proiectul se adresează companiilor de top din gestionarea deșeurilor ce au în sarcina lor stații de tratare, platforme de colectare selectivă sau orice altă activitate ce presupune acumularea de cantități mari de deșeuri sortate pe categorii. În fiecare an, sunt procesate mii de tone de mărfuri colectate din „sacul galben pentru plastic” , carton,  aluminiu precum și butoaie și recipienți din PE. O mare varietate de deșeuri sunt separate, colectate și  apoi pot fi urcate  pe benzile transportoare ale sistemelor de balotare și procesate în presa de balotat cu canal. Obiectivele unui astfel de proiect sunt: utilizarea la maximum a camioanelor de transport deșeuri prin obținerea de greutăți mari ale balotului, baloți stivuibili și compacți, schimbări rapide ale tipului de deșeu procesat și productivitate ridicată și economie de energie a sistemului.

Soluția: sustenabilă, eficientă, versatilă și pe termen lung

Presa de balotat cu canal, complet automată, APK ES-120 a fost special proiectată pentru cerințele marilor procesatori. Lucrează cu o varietatea mare de deșeuri,  scoate baloți – cu legare orizontală cu 5 sârme și are o forță de tăiere de 1.350 kN. APK ES-120 asigură logistica deșeurilor și în același timp economisește energie și resurse. Presa de balotat cu canal comprimă diferitele materiale în baloturi compacte și stivuibile.

Parametrii tehnici ai APK ES-120

– Cu o forță de presare de 1.350 kN și o producție teoretică de 640 m³/h, se compactează baloți cu o greutate de până la 880 kg, în funcție de material.

– Prelucrare fără probleme a mărfurilor colectate, carton pre-compactat, PET, aluminiu, recipienți HD-PE, etc.
– Necesarul de energie este de aproximativ 2,8 kW/h per balot de carton cu o greutate a balotului de 700 kg și o lungime de 1,1 m.

– Plăcile de bază și laterale sunt ușor de înlocuit, sunt din HARDOX, au uzura redusă și durata de viață mare.

– Un motor de 2 x 45 kW, cu oprire controlată de senzori atunci când materialul este gol garantează utilizarea eficientă a energiei.

– Unitățile hidraulice special dezvoltate și o unitate de tratare a uleiului hidraulic (răcire, încălzire, curățare într-un singur sistem) asigură o funcționare cu economie de energie și prelungesc durata de viață a echipamentului hidraulic și a uleiului hidraulic.
– Produse de marcă instalate: echipamente hidraulice de la Rexroth/Parker, echipamente electrice de la Siemens.
– Tija pistonului este călită

– Sistemul de tăiere brevetat minimizează blocajele de material, consumul de energie și uzura sculei de tăiere.

– Cuțitele sunt proiectate ideal, cu un unghi optim de tăiere și un dispozitiv de presare liberă, permit o muncă continuă și fără probleme.

– Dispozitiv de presare liberă în cazul blocajelor de material

– Funcționare fără probleme a sistemului de legare complet automat a baloților, DRILLFIX 2.0: economisește sârmele de legare datorită legării orizontale de 5 ori. Sistemul de inserare a firului asigură o legare sigură și fără probleme.

– Securitate maximă prin sistemul de transfer de cheie, pentru monitorizarea ușilor.
– Sistem de control automat cu oprire a pompei, control automat al canalului de balot și panou de afișare ușor de utilizat

Caracteristici

– 10 setari de program pentru fiecare material

– Formate de baloturi de la (L x H x L) 1.100 x 1.100 x 400 până la 2.000 mm
– Volum de umplere de 2,6 m³ cu o deschidere a camerei de umplere de (L x l) 2 x 1,1 m și o lungime a canalului de 4 m.
– Greutăți ale balotului:

PET: 400 kg (1,2 m lungime),

Carton: 700 kg (1,2 m lungime),
Folie: 680 kg (1,3 m lungime)

Recipienți: 400 kg (1 m lungime)

Aluminiu: 350 kg (1 m lungime)

Conserve tablă metalică: 880 kg (1,3 m lungime)

– Greutatea mașinii: aprox. 35.000 kg