Prese de Balotat Eficiente și Durabile: Soluția Perfectă pentru Gestionarea Deșeurilor

Beneficiile unei prese de balotat cu canal pentru un mare depozit logistic

În portofoliul nostru de produse ne mândrim cu mai multe prese de balotat eficiente și durabile. Aceste prese au numeroase beneficii semnificative care le fac ideale pentru gestionarea eficientă a deșeurilor.

 1. Baloți Compactați și Stivuibili: Una dintre cele mai importante caracteristici ale acestor prese este capacitatea lor de a produce baloți foarte compacți, care pot fi stivuiți cu ușurință. Aceasta înseamnă că se poate obține o utilizare maximă a capacității de transport a camionului, economisind timp și costuri în transportul deșeurilor.
 2. Forță Mare de Presare: Ghidajul plăcii de presare, montat pe role, permite o aplicare eficientă a unei forțe mari de presare, asigurând astfel compactarea optimă a materialelor.
 3. Durabilitate și Eficiență Energetică: Plăcile de uzură din oțel HARDOX au o uzură redusă și sunt înlocuibile, asigurând astfel durabilitatea presei. Sistemul de tăiere contribuie la o eficiență energetică ridicată și un randament crescut.
 4. Funcționare Fără Probleme: Sistemul brevetat de legare automată DRILLFIX asigură o funcționare continuă și fără probleme, minimizând timpul de oprire cauzat de blocajele de materiale.
 5. Unitate Hidraulică Eficientă: Unitatea hidraulică cu pompă cu piston axial, auto-reglabilă, cu zgomot redus și modul de oprire, contribuie la eficiența presei.
 6. Mentenanță Ușoară: Ușile de inspecție de pe ambele părți permit o întreținere rapidă și sigură a mașinii.
 7. Siguranță Maximă: Sistemul cu chei de transfer și bariera luminoasă de control asigură siguranța maximă pentru operatori și protejează împotriva supraumplerii.
 8. Adaptabilitate și Flexibilitate: Presa are nivele reglabile de presiune, ceea ce permite compactarea optimă a diferitelor materiale și schimbări rapide de material. De asemenea, dispune de o gamă largă de echipamente suplimentare pentru a satisface nevoile specifice.

Date Tehnice ale presei APK-ES

 • Presiune: 550kN
 • Putere motor: 45kW
 • Dimensiune balot: 750 x 1100 x 400-1500 mm
 • Deschiderea gurii de încărcare: 1060 x 1400 mm
 • Capacitate: 320 m3/oră
 • Greutate: aproximativ 14.000 kg

Sistemul de tăiere

 • Sistemul unic de tăiere previne blocarea materialului și reduce consumul de energie pe ciclu de presare cu până la 40% (comparativ cu sistemele convenționale)
 • Cuțite din placă de presare și contracuțite din oțel de scule întărit K340
 • Dispozitiv de presare gratuit (inclus în echipamentul standard)

Canalul de presiune

 • Reglarea automată a presiunii pe trei laturi ale canalului garantează greutăți mari pentru balot
 • Contor și presiune de deschidere reglabile
 • Nivele de presiune reglabile: 10 niveluri de presiune diferite pentru compactarea optimă a diferitelor materiale
 • Canal de presiune extins, esențial pentru schimbări frecvente de material și pentru a crește densitatea balotului de materiale cu frecare mică (de exemplu, sticle PET)
Cuțite proiectate ideal, cu eficiență energetică optimă

Exemplu de utilizare la un depozit REWE în Austria

Un exemplu de succes al utilizării acestor prese este cazul unei firme din Austria, care a implementat cu succes presele pentru gestionarea deșeurilor din carton. Aceste prese au dus la o eficiență sporită în logistica de gestionare a deșeurilor, contribuind la rentabilitate și sustenabilitate.

Circuitul deșeurilor, de la urcarea pe rampă către echipament până la evacuarea baloților în curtea depozitului

La începutul anului 2013 firma Austropressen a fost desemnată de REWE să proiecteze și să livreze o soluție personalizată pentru logistica de gestionare a deșeurilor a noului depozit central din Ohlsdorf din Austria Superioară. Toate magazinele din jur ale grupului REWE, inclusiv sucursalele Billa, Merkur, ADEG și BIPA sunt aprovizionate de acest depozit, iar ambalajul de transport gol este returnat la depozit.

Ambalajele returnate de magazine la depozit, înainte de balotare

Pentru a face față cantității mari de materiale de ambalare returnate, REWE s-a bazat pe calitatea și fiabilitatea presei liniare APK-ES. Două astfel de mașini puternice asigură o prelucrare fără eșec și continuă a cartonului și a foliei de plastic. Materialele sunt puse pe banda transportoare și apoi presate complet automat în baloți compacți.

Logistica baloților de la ieșirea din presă, la încărcarea în camion

Un sistem hidraulic bine dimensionat, cu modul de oprire automată a pompei, asigură o eficiență energetică ridicată. Gestionarea optimă a logisticii deșeurilor este prin urmare perfect combinată cu rentabilitatea și sustenabilitatea.

Cele două prese de balotat canal de la site-ul din Ohlsdorf au fost puse în funcțiune cu succes în octombrie 2013. Aceste prese sunt eficiente în procesarea atât a cartonului, cât și a foliei de plastic, și sunt proiectate pentru a funcționa continuu și fără defecte, asigurând o gestionare optimă a deșeurilor.

Cele două prese de balotat cu canal de la site-ul din Ohlsdorf

În concluzie, presele de balotat eficiente și durabile pentru deșeurile din carton și plastic au multiple beneficii, de la compactarea optimă a materialelor la eficiența energetică crescută și siguranța maximă pentru operatori. Acestea reprezintă o soluție ideală pentru gestionarea modernă și orientată spre viitor a deșeurilor.